Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke tiedottaa 25.11.2020
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke tiedottaa, 35/2020 (25.11.2020)
1. EU:n uuden luomuasetuksen voimaantulo siirtyi vuoteen 2022
Uuden asetuksen tavoitteena on yksinkertaistaa ja yhtenäistää luomutuotannon käytäntöjä ja mahdollistaa entistäkin nopeampi kasvu EU:n alueella. Tiedotteessa on myös muutamia nostoja tulevan asetuksen sisällöstä.
2. Kotimaisen kalan edistämisohjelman lausuntopyyntö, auki 27.11. asti
Kotimaisen kalan edistämisohjelman tavoite on, että vuonna 2027 suomalaiset syövät kalaa ravitsemussuositusten mukaisesti 2-3 kertaa viikossa. Tutustu sisältöön tarkemmin, lausuntopyyntö sivun lopussa.
3. Valtakunnallinen Food Business Challenge 2021 -ideakilpailu
Kilpailu on avoin toisen asteen opiskelijoille ja korkeakouluopiskelijoille kaikilta aloilta. Kilpailun teemana on kestävät ruokaratkaisut ja siinä haetaan ruoka-alan uusia liikeideoita ja innovaatioita pellolta pöytään. Tarkempaa tietoa sisällöstä ja aikataulusta. Vinkkaathan opiskelijoille!
Viestijänä, Päivi Töyli
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus
Terveisin
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke, Lapin yhteyshenkilö Petri Muje